SASTOJCI:
500 g mljevenog mesa (po izboru) 1 glavica crnog luka 1 tikvica 1 krompir 1 crvena paprika 100 ml soka od paradajza kašika masti suvi začin, šareni biber, origano, so Za preliv: 3 jajeta 300 ml jogurta 1 kašika kukuruznog brašna
PRIPREMA:
U dublju tavu stavite mast da se ugrije. Luk sitno isjeckajte i stavite na ugrijanu mast. Dodajte mljeveno meso i kratko prodinstajte uz miješanje dok meso ne postane rastresito. Dodajte začine. Povrće isjeckajte na kockice i dodajte u prodinstano meso i nastavite sa prženjem dok povrće ne omekša. Zatim sipajte paradajz sok. Kada sve provri, smje-su prespite u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite jaja sa jogurtom i kašikom brašna i smjesu prelijte preko mesa i povrća. Stavite sve da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni (sa uključenim ventilatorom), na maksimalno 30 minuta.
Nezavisne.