10. Marta 2019.

Mediji: U palom avionu je bio Đorđe Vdović

Big Portal

Mediji prenose da je, kako se sumnja, u pitanju Ðorđe Vdović (54).

Kako se navodi, Vdović je bio zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN.

Njegova sestra Ljiljana Vdović kaže da još nije potvrđeno njegovo ime.

“Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on”, rekla je Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebalo da otputuje u Najrobi na poslovni sastanak, preneo je “Blic”.

Kako navodi Telegraf.rs, Vdović je bio humanitarac, borio se protiv gladi u svetu, a imao je ogromno iskustvo i 23 godine rada u inostranstvu. Naime, pre toliko vremena je Ðorđe započeo svoj rad u UN (Svetski program hrane).

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

Mnogi njegovi poslovi uključuju i rešavanje kriznih situacija u zemljama Bliskog Istoka, poput Avganistana i Liberije. Njegov poslednji projekat bio je obezbeđivanje jako hranjivih biskvita u jednoj fabrici u Avganistanu.

Kako se dodaje, svaki odmor Ðorđe bi koristio da dođe u Srbiju i poseti prijatelje i porodicu. Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovek.

Avion etiopijske avio-kompanije Boing 737 srušio se kod grada Bišoftu, na jugoistoku te zemlje. Letelica je bila na letu za Najrobi u Keniji, a u nesreći je poginulo 149 putnika i 8 članova posade.

Kompanija je i zvanično obavestila porodice o pogibiji njihovih najbližih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare