Mediji: U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mediji: U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK

Poziv Specijalnog suda stigao je bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Besimu Bajramiju.

On je bivši vojnik OVK iz orahovačkog sela Drenovac.

Vest je potvrdio Ogranak ratnih vojnih veterana OVK u Orahovcu.

“Nastavlja se sa slanjem poziva od strane Specijalnog suda u Hagu. Sledeći pozvani je bivši vojnik OVK Besim Bajrami iz sela Drenovac u Orahovcu“, prenosi Koha i Kosovo onlajn.

Bajrami je kazao da je pozvan kao svedok, dok će se pred Sudom pojaviti krajem oktobra.

U poslednje vreme od strane Suda saslušana je u svojstvu svedoka bivša poslanica Demokratske partije Kosova Safete Haderđonaj, koja je saslušana u sedištu Euleksa u Prištini 19. septembra.

Osim Haderđonaj, poziv Suda dobila je i bivša poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj, koja je tokom sukoba obavljala funkciju lekara OVK u operativnoj zoni “Dukađini, koja je pozvana u svojstvu svedoka.

Takođe, bivši zamenik komandanta Generalštaba OVK Sokol Bašota saslušan je prošlog meseca u Hagu kao osumnjičeni, koji je po povratku u Prištinu rekao da su mu specijalni tužioci ponudili sporazum, koji je, kako je rekao, odbio.

Takođe u septembru je u Sloveniji intervjuisan Naima Maljoku, bivši oficir OVK.

Ranije je pozvano na desetine članova OVK, uključujući kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, kao i mnoge druge visokorangirane ličnosti u nekadašnjoj OVK.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar