Mediji: Telefoni "sletjeli" na krov Istražnog zatvora u Spužu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mediji: Telefoni “sletjeli” na krov Istražnog zatvora u Spužu

Na krovu Istražnog zatvora u Spužu pronađena su četiri mobilna telefona, koja je, najvjerovatnije, ispustio dron, rečeno je Vijestima iz više izvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema tim informacijama, mobilni telefoni pronađeni su u dva zamotuljka, a nadležni utvrđuju kada su “doletjeli” na krov pritvorske jedinice.

Telefone je pronašao radnik koji je popravljao krov i o tome je obavijestio službenike Istražnog zatvora.

“S obzirom na to da su bili natopljeni vodom, pretpostavlja se da su tu odranije, kada smo osujetili pokušaje pojedinaca da dronom ubacuju telefone pritvorenim licima”, rekao je jedan od sagovornika lista.

Drugi izvor Vijesti rekao je da su telefoni najvjerovatnije greškom ispušteni na krov, odnosno da je neko slabo navodio dron.

“Nije isključeno da su bili namijenjeni nekom od članova kotorskih klanova čije sobe su na posljednjem spratu, odmah ispod krova. Nejasno je, ipak, kako su promakli službenicima koji rade na karauli”, rekao je taj izvor.

Iz UIKS-a objašnjavaju da je dron nadlijetao spuške bedeme prije oko pola godine i da su tada sumnjali da je riječ o pokušaju donošenja nedozvoljenih supstanci ili predmeta.

NN

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar