12. Maja 2022.

Mediji: Švedska – 16. maj

Big Portal

List “Ekspresen” je to objavio na osnovu kalendara rada švedskog parlamenta. “U ponedeljak c´e premijer sazvati sednicu vlade na kojoj c´e biti doneta istorijska odluka. Odmah posle sastanka bic´e podneta aplikacija za prijem u NATO, ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno”, navodi list.

Vanredna sednica parlamenta vec´ je sazvana za ponedeljak, navodi se u članku.

Takođe se ističe da c´e švedska vlada u petak objaviti izveštaj o bezbednosti posle početka ruske vojne operacije u Ukrajini, a partija premijera, socijal-demokrate, c´e izneti svoj stav o članstvu u Alijansi u nedelju, navodi list.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedavno je izjavila da je Rusija upozorila Finsku i Švedsku na posledice njihovog ulaska u NATO.

“Brisel, pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država, odavno uvlači spomenute zemlje u svoju strukturu. Tu nema ničeg novog. Druga stvar, ako oni budu išli ovim putem to c´e promeniti geopolitičku situaciju u Evropi, u neposrednoj blizini naše zemlje. Sva upozorenja smo dali i javno i putem bilateralnih kanala. Oni to znaju, nec´e imati čemu da se čude, o svemu su obavešteni”, rekla je Zaharova televiziji “Rosija 24”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare