Mediji: Predsjednik Amerike je sinu plaćao prostitutke, pogodite gdje?; A ima i još zanimljivih detalja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mediji: Predsjednik Amerike je sinu plaćao prostitutke, pogodite gdje?; A ima i još zanimljivih detalja

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, navodno je potrošio preko 30.000 dolara na istočnoevropske prostitutke.

Kako prenose mediji, podaci o tome pronađeni su u lap-topu Hantera Bajdena, a usluge su plaćene jednoj “agenciji za modele” čije kancelarije su u Kijevu i Moskvi.

Prema izveštaju koji je preneo list “Vašington egzaminer”, Hanter Bajden je nagomilao petocifreni račun u periodu od pet meseci, od novembra 2018. do marta 2019. godine, kada se njegov otac spremao da se kandiduje za predsednika.

Za to vreme Džo Bajden je svom sinu poslao ukupno 100.000 dolara, mada je nejasno da li je znao na šta njegov sin troši novac.

Podaci sa “drajva” Hanterovog lap-topa otkrili su i prepisku sa izvesnom “Evom”, zaposlenom u ekskluzivnoj agenciji za modele čiji je zvanični naziv “UberGFE”.

U jednoj takvoj poruci, Hanter je navodno poručio “Evi” u februaru 2019, da ima problema sa slanjem novca zbog njenog korišc´enja ruske adrese elektronske pošte. Takođe joj je rako i da je njena imejl adresa, pošto je iz Rusije, “označena” i da mu je banka zbog toga zamrznula račun.

Pre razmene poruka sa “Evom” Džo Bajden je Hanteru poslao 5.000 dolara preko “Keš apa”, tri sata pre nego što je Hanter snimao sebe kako se svađa u vezi banke i plaćanja. Naime, kako se dalje navodi u tekstu, Hanter izgleda nije mogao da plati 9.500 dolara za 16 sati društva jedne devojke.

Dalje se navodi da je Hanter između novembra i marta 2019. dobio 11 poruka od “Eve” koja je tražila da joj se novac uplati na račun, a tokom tog perioda Hanter je aktivno pretraživao preko svog ajfona sajtove ruske eskort dame.

Za sve to vreme “druženja i ćaskanja s prostitutkama”, kako prenosi Raša tudej, Hanter Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije “Burisma”, koja mu je davala platu od 50.000 dolara mesečno, iako Hanter Bajden nema gotovo nikakvo iskustvo u toj grani privrede.

Međutim, osim prostitutki, Hanterov lap-top otkrio je još jedan zanimljiv detalj. Naime, prema mejlovima i tekstualnim porukama Hanter je takođe prodavao raznim uticajnim klijentima pristup svom ocu u Ukrajini i Kini dok je Bajden stariji bio potpredsednik SAD.

Tada je Hanter sklapao ugovore u kojima je porodica Bajden zaradila desetine miliona dolara “samo na osnovu upoznavanja“, a drugi iznosi su uključivali mito “velikom momku“ – što se očigledno odnosi na Džoa Bajdena.

Podaci s Hanterovoj lap-topa procureli su u javnost onog momenta kada ga je on ostavio na popravci u jednom centru u Delaveru 2020, a među prvima je podatke preneo Njujork post, i to nedeljama pre nego što su krenuli američki predsednički izbori.

Džo Bajden je naravno odbacio sve te navode kao diskriminišuće, a Hanterov poslednji komentar na objavljivanje prepiske s prostitutkama bio je: “Šta nije u redu s vama, ljudi?”

Danas objavljeno

Platili 28 miliona lične karte koje nam ne trebaju?!

M.

Saudijka osuđena na 34 godine zatvora zbog korišćenja Tvitera, optužena da je sarađivala sa disidentima

M.

Iran spreman da preda: Ali, bez uslovljavanja

M.

Ostavite komentar