28. Augusta 2022.

Mediji: Objavljeni novi detalji ubistva na Zrću

Big Portal

Jutarnji list objavio je i još neke nove detalje ove likvidacije.

Crnogorca Vlaovića je likvidirao ljevoruki ubica. Duško Tanasković (28) iz Kragujevca kojeg je crnogorska policija tražila zbog pomaganja ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, takođe je imao pomagača. Vjerovatno ga je čekao nedaleko od noćnog kluba.

Ali, ubica je napravio kobnu grešku i to kada se, ni minutu nakon što se dao u bijeg, vratio na mjesto ubistva. Želio se valjda uvjeriti je li likvidirao žrtvu pa se vratio i to je bilo ključno da ga očevici ubistva “markiraju” i zajedno sa čuvarima odvedu tačno u ruke policiji.

Očevici ubistva koje je smjestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dvaju najjačih mafijaških klanova na prostoru jugoistočne Evrope za Nedjeljni svjedoče da je ljevoruki ubojica nekoliko trenutaka prije hapšenja pokušao razbiti mobitel udarajući njime o kamen.

U obračunima crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije.

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih grupa i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srpska tajna služba, pak u svom materijalu navodi da je “okidač” za sukob i podjelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodjele novca od droge.

Obračuni se protežu i izvan regije pa su tako pripadnici oba klana likvidirani u Španiji, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj i Grčkoj. Radoja Zvicera, označenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su likvidirati u Kijevu, piše Jutarnji list u današnjem izdanju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare