Mediji: Kosovska policija zabranila ulazak sa srpskim pasošem na KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mediji: Kosovska policija zabranila ulazak sa srpskim pasošem na KiM

Direkcija granične jedinice KiM policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije. Ovo saznaje RTS u kosovskoj policiji. Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom. Granična policija je…

Direkcija granične jedinice KiM policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije.

Ovo saznaje RTS u kosovskoj policiji.

Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova i bez uobičajene procedure obaveštavanja javnosti.

Mera granične policije, koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko KiM putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.

U policiji navode da je ova mera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine, koji međutim ne zabranjuje korišćenje pasoša kao jedinog dokumenta za kretanje.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije, navodi RTS.

Danas objavljeno

Epilog akcije “Dolar”: Četiri djevojke i dva Slovenca biće protjerani i dobijaju ZABRANU ULAZA u BiH

D

Članice EU više ne priznaju Guaida za predsjednika

D

EU se ponovo zatvara?

M.

Ostavite komentar