Mediji: Hari i Megan će ipak dobijati novac iz "kraljevske kase" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mediji: Hari i Megan će ipak dobijati novac iz “kraljevske kase”

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl ipak će biti finansirani iz kraljevske kase, jer će moći da računaju na oko tri miliona dolara koje će dobijati od budućeg kralja, princa Čarlsa.

Poslednjih sedmica “Megzit” je glavna medijska tema. Od kada su princ Hari i Megan šokirali svet objavom da se odvajanju od kraljevske porodice, ne jenjava radoznalost javnosti o njihovim planovima, piše Cheatsheet.com.

Svi žele da znaju gde će kraljevski par živeti nakon odstupanja. Hoće li Megan zadržati titulu vojvotkinje? Je li tenzija između princa Harija i princa Vilijama dovela do razlaza? Jedna od najvažnijih stvari kod ovog razlaza je činjenica da su Megan i Hari odlučili da postanu finansijski nezavisni onog trenutka kada “Megzit” stupi na snagu.

Koliko je javnost upoznata, oni i dalje vode luksuzan i privilegovan život, oslanjajući se na novac poreskih obveznika.

Kada su Megan i Hari odlučili da odstupe sa svojih položaja, kao stariji članovi kraljevske porodice, najaktuelnije pitanje je bilo kako će ubuduće zarađivati novac, kako će izdržavali sebe i svog sina. Na kraju, ipak, ispada da će princ Hari i Megan nastaviti da uzimaju novac iz kraljevskog fonda.

Časopis “US Weekly” piše da će dobijati finansijsku podršku od Harijevog oca, princa Čarlsa. Princ Čarls deo bogatstva ostvaruje preko vojvodstva od Kornovila, privatnog imanja koje finansira sve njegove aktivnosti.

Iako više neće dobijati prihod od kraljevskih dužnosti, Hari i Megan će moći da računaju na oko tri miliona dolara koje će dobijati od budućeg kralja, princa Čarlsa.

Nije retkost da dete dobije deo očevog nasleđa nakon njegove smrti, ali je princ Hari u ovom slučaju izuzetak, jer nije ni naslednik ni poverenik, a i princ Čarls nije kralj i nije umro.

Ova odluka je veoma darežljiva i iznenađujuća, s obzirom na to da se princ Čarls osetio izdanim Harijevom naprasnom odlukom da odstupi sa svog kraljevskog položaja.

Izvor. N1

Danas objavljeno

Bizarni zahtjevi poznatih pjevača na turnejama: Mariah Carey tražila da joj društvo pravi 20 bijelih mačića

Vanja A

Jennifer Lopez u maksi suknji koja izgleda sjajno uz čizme, ali i uz ljetne sandale

Vanja A

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Vanja A

Ostavite komentar