Medicinari pozvali protivnike epidemioloških mjera da volontiraju u bolnicama - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Medicinari pozvali protivnike epidemioloških mjera da volontiraju u bolnicama

Mi, zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ovo se navodi u saopštenju radnika ovog odjeljenja, koji smatraju da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu.

– Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere, nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote. Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od covid 19 – navodi se u saopštenju.

Radnici kovid odjeljenha u UKC RS naglasavaju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

– Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru. Vidimo se – navodi se u saopštenju.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar