MediaTek predstavio Helio G80 čipset sa fokusom na gejming - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

MediaTek predstavio Helio G80 čipset sa fokusom na gejming

Nakon objave Helio G70 čipseta prošlog mjeseca, MediaTek je sada predstavio još jedan SoC iz G serije – Helio G80. Kako naziv sugeriše, najnoviji čipset je smješten između Helio G70 i Helio G90 modela.

Jedna od najvećih karakteristika ovog čipseta jeste HyperEngine Game Technology, a u pitanju je tehnologija koja implementira inteligentni endžin za upravljanje resursima koji obezbeđuje visoke performanse i duži gejmpej.

Helio G80 SoC je zasnovan na osmojezgarnoj arhitekturi i čine ga dva Cortex-A75 CPU-a (@ 2GHz) i šest Cortex-A55 CPU-ova (@ 1.8GHz). Kada je u pitanju podrška za grafiku, tu je Mali-G52 GPU, sa taktom od 950MHz. Takođe, čip može da proizvede maksimalnu rezoluciju od 2520 x 1080 piksela.

Što se tiče memorije, Helio G80 je sposoban da podrži do 8GB LPDDR4X memorije (@ 1800MHz), kao i eMMC 5.1 skladište, ali nema UFS podršku.

Na polju fotografisanja i videa, čipset je sposoban da podrži do 48MP za jedan kamera senzor, odnosno 16MP + 16MP za dvostruke kamera sisteme. Tu su i dodatna hardverska poboljšanja za kamere, poput Camera Control Unit (CCU), Electronic Image Stabilization (EIS) i Rolling Shutter Compensation (RSC), kao i dodeljeni senzor dubine.

Izvor: Benchmark/PlayfulDroid

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar