30. Marta 2021.

MediaTek je isporučio najviše čipsetova za telefone tokom prošle godine

Big Portal

Tokom 2020. godine MediaTek je isporučio 351,8 miliona čipova proizvođačima telefona, u poređenju sa 238 miliona koliko je isporučeno 2019. godine. To predstavlja povećanje sa 17,2% u globalnom tržišnom učešću, na 27m, procenta tokom prošle godine. Prema navodima analitičke kompanije Omdia, ovo je prvi put da je MediaTek prestigao Qualcomm kada je isporuka čipova u pitanju.


Xiaomi je MediaTek-ova najveća mušterija, a kineska kompanija je isporučila 63,7 miliona uređaja sa MediaTek čipovima tokom prošle godine (u poređenju sa 19,7 miliona tokom 2019). Oppo je drugi po isporuci telefona sa ovim čipovima, dok je Realme na trećem mestu. Kombinovano, Xiaomi, Oppo i Realme su isporučili 82,2 miliona MediaTek uređaja prošle godine. Samsung je takođe povećao svoje porudžbine od tajvanske kompanije.

Tokom 2021. godine, MediaTek se nada da će nastaviti sa rastom kada je u pitanju isporuka čipova za telefone, a ovome će značajno doprineti budući rast popularnosti telefona, posebno u domenu 5G integracija.

Izvor: GSMArena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare