MediaTek i AMD predstavili Wi-Fi 6E module serije AMD RZ600 za laptopove i računare - BIGportal.ba
Hardware i software

MediaTek i AMD predstavili Wi-Fi 6E module serije AMD RZ600 za laptopove i računare

AMD se udružio sa MediaTekom kako bi predstavio njihovo najnovije Wi-Fi rešenje, pod nazivom AMD RZ600 serija Wi-Fi 6E modula

Sadrži MediaTek Filogic 330P čipset unutra i dizajniran je da napaja sledeću generaciju laptopa i desktop računara serije AMD Ryzen počevši od 2022. godine.

Filogic 330P čip omogućava podršku za 2×2 Wi-Fi 6 (2,4/5GHz) i 6E (opseg od 6GHz do 7,125GHz), zajedno sa Bluetooth 5.2 (BT/BLE). Podržava brzine do 2.4Gbps i novi spektar od 6GHz pri propusnosti kanala od 160MHz.

Takođe poseduje MediaTek-ovo pojačalo snage (PA) i tehnologiju pojačala niske buke (LNA), što optimizuje potrošnju energije i čini ga idealnim za laptopove, piše FoneArena.

Kao što je ranije pomenuto, ovi novi Wi-Fi 6E moduli serije RZ600 će pokretati dolazeće računare i laptopove zasnovane na Ryzen-u 2022. godine.

AMDRZ600Series1.jpg

Komentarišući lansiranje, Alan Hsu, korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Intelligent Connectiviti u MediaTek-u je rekao:

Sa ovim čipsetom velike propusnosti i ultra-niske potrošnje koji napaja sledeću generaciju AMD laptopova, potrošači mogu da uživaju u besprekornom povezivanju i dužem trajanju baterije dok igraju, strimuju ili koriste video ćaskanje. MediaTek je već vodeći Wi-Fi u brojnim različitim segmentima, uključujući pametne televizore, rutere i glasovne asistente. Novi Filogic 330P čipset dodatno proširuje naš portfolio povezivanja dok nastavljamo da širimo svoj otisak na tržištu računara.

Saeid Moshkelani, viši potpredsednik i generalni direktor, poslovna jedinica za klijente, AMD je rekao:

Brza i pouzdana bežična konekcija je ključna, posebno pošto se zahtevi korisnika u vezi sa brzinom, propusnošću i performansama povećavaju zbog povećanog broja video poziva, strimovanja i igranja igara. Verujemo da će kombinovanje moćnih AMD Ryzen procesora sa vodećim MediaTek-ovim naprednim tehnologijama povezivanja pružiti sveobuhvatno neverovatno računarsko iskustvo.

Benchmark.

Danas objavljeno

Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine?

Zeljka

Prvi renderi Google pametnog sata su obećavajući

Zeljka

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Ostavite komentar