MediaTek Helio G90 čipset najavljen za 30. jul - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

MediaTek Helio G90 čipset najavljen za 30. jul

MediaTek se sprema za objavu svog prvog čipseta u okviru nove Helio G serije, a predstavljanje čipa je najavljeno za 30. jul.

MediaTek se sprema za objavu svog prvog čipseta u okviru nove Helio G serije, a predstavljanje čipa je najavljeno za 30. jul.

Proizvođač planira da predstavi Helio G90 čipset, koji bi kompaniju trebalo da pozicionira u vrhu za buduće gejming uređaje.

O čipsetu trenutno nema kokretnih specifikacija, a glasine sugerišu da je u pitanju poboljšani Helio P90, koji je osmojezgarni CPU kreiran u 12nm procesu. Glavna razlika, koju donosi novi G90 će verovatno biti u domenu GPU-a, ali ništa još nije zvanično potvrđeno.

MediaTek se obično oslanja na PowerVR i Mali rešenja za svoj GPU, a kako dve kompanije nude Power-VR GM9446 i Mali-G76 GPU-ove, očekuje se da bi ova rešenja mogla biti deo novog čipseta.

Za sada i dalje nema informacija o tome koji proizvođači će koristiti novi gejming čipset, tako da ćemo konkretne detalje saznati 30. jula tokom zvanične objave MediaTek Helio G90 čipa.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Google Play Store najzad optimizovan i van mobilnih telefona

Vanja A

DART misija okončana, letjelica je uspješno udarila u asteroid

Vanja A

Brojne lažne aplikacije otkrivene u Google i Apple prodavnicama

Vanja A

Ostavite komentar