27. Novembra 2021.

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Big Portal

međuvremenu, MediaTek je prošle nedelje najavio Dimensity 9000 – prvi čipset za pametne telefone izgrađen na 4nm procesu. Prema izveštajima Digital Chat Station insajdera, MediaTek čipset će imati skoro duplo veće troškove od svog prethodnog 5G čipseta, prenosi GSM Arena. To znači da možemo očekivati da će vrhunski pametni telefoni sa novim čipsetom biti skuplji od uređaja koje pokreće Dimensity 1200.

U izveštaju se takođe pominje da će, iako će cena Dimensity 9000 biti skoro duplo veća od Dimensity 1200, Qualcommov još neobjavljeni S8 Gen1 i dalje će biti skuplji od MediaTek-ovog dolazećeg flagship čipseta. Što se tiče 5nm Dimensity 7000, Digital Chat Station izveštava da ćemo možda uređaje koje pokreće ovaj čipseto, stižu negde u prvom kvartalu 2022. godine.

Prema novijem izveštaju, novi Qualcommov čip bi se zapravo mogao zvati „Snadpragon 8Gk Gen 1“ umesto „S8 Gen 1“. Kako god, saznaćemo sledeće nedelje kada Qualcomm započne svoj Tech summit 30. novembra gde će zvanično otkriti pravo ime novog premijum čipseta.

MediaTek je prošle nedelje održao svoj samit na kojem je najavio Dimensity 9000, čineći drastičnu promenu u šemi numerisanja sa Dimensity 1200 i skočivši sve do 9000. Ovo će verovatno stvoriti prostor za novo porodično stablo čipseta za pametne telefone koje MediaTek planira da izda u budućnosti.

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Prema nedavnim izveštajima, prvi uređaji pokretani Dimensity 9000 čipsetom dolaze na tržište u februaru. Ovo potvrđuje MediaTek-ov procenjeni Q1 2022 za uređaje koji će stići sa novim čipsetom. Sa druge strane, Xiaomi 12 bi mogao biti prvi uređaj koji će stići sa novim Qualcommovim čipsetom, verovatno pre kraja godine. Ako ga Motorola ne pretekne.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare