"Medalja za Francusku na Olimpijskim Igrama bi bila ostvarenje sna" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Medalja za Francusku na Olimpijskim Igrama bi bila ostvarenje sna”

Vensan Poirije, francuski centar koji igra u Boston Seltiksima, rekao je kako selekcija Francuske ima visoke ciljeve za Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine.

Francuska je jedna od reprezentacija koje su već obezbedile plasman u Tokio na Olimpijske Igre.

Vensan Poirije je učestvovao u tome pošto je na Svetskom prvenstvu u Kini na kom je Francuska osvojila bronzu, prosečno beležio 5.4 poena i 3.9 skokova.

“Idemo u Tokio sa velikim ambicijama i visokim ciljevima, želimo da tamo napravimo nešto veliko. Želimo da osvojimo nešto, medalju na primer i to bi bilo ostvarenje sna. I ja radim naporno svakog dana, kako bi se taj san i ostvario. Takmičiti se na Olimpijskim Igrama je privilegija i cilj svakog sportiste, a naš cilj je da imamo što bolju igru na turniru u istom ritmu u kom smo igrali tokom prethodnih par meseci”, poručio je Poirije.

Prisetio se Poirije kako je nekada gledao na Olimpijske Igre.

“Imamo toliko lepih uspomena na Olimpijske Igre. Sećam se da sam stalno gledao na televiziji, pogotovo kada je Francuska 2000. godine u Sidneju osvojila srebro i biću presrećan ukoliko budem dobio priliku da igram za Francusku u Tokiju”, rekao je Poirije.

Danas objavljeno

Sjajna Zvezda pobijedila Real u Madridu!

Zeljka

“Srbija je jednoglasna, čekamo Piksija za selektora”

D

Futsal: Srbija protiv BiH, Rumunije i Severne Makedonije

D

Ostavite komentar