MCP: Na Ostrogu susret Porfirija i Abazovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

MCP: Na Ostrogu susret Porfirija i Abazovića

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je sa kabinetom crnogorskog premijera Dritana Abazovića dogovoren njegov susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem u manastiru Ostrog, gde će sutra biti obeleženo 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.

Povodom informacije u medijima o “mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića”, obaveštavamo javnost da je predlog došao iz kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije.

Dodaje se da je iz Mitropolije odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

””Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno””, dodaje se u saopštenju MCP.

Podgoričke Vijesti su ranije objavile da je, prema nezvaničnim izvorima, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uputio poziv predsedniku Vlade Crne Gore da sa svojom delegacijom prisustvuje obeležavanju 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog i tom prilikom se sastane sa patrijarhom SPC.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Srpski patrijarh u Herceg Novom – prvi put poslije 43 godine

M.

Ruska PVO odbila napade na Energodar i Zaporožje

M.

Suspendovan pomoćnik načelnika Policijske uprave Banjaluka: Iz MUP Srpske tvrde da je napao policajce u Mrkonjić Gradu

M.

Ostavite komentar