10. Oktobra 2022.

McDonald’s prima Bitcoin i Tether kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Big Portal

Jednominutni video koji je objavljen na Twitter mreži pokazuje poručivanje hrane preko McDonald’s digitalnog kioska i plaćanje na kasi preko mobilne aplikacije. Na POS aparatu za plaćanje se nalaze Bitcoin i Tether logoi, prenosi CoinTelegraph.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1577001005119524865?s=20&t=TmHJjMEBSsqlrt_OVE0_DA

Kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Ovaj grad je u martu 2022. godine uveo Bitcoin, Tether i LVGA tokene kao sredstvo plaćanja.

Lugano je 3. marta 2022. potpisao memorandum o razumevanju sa Tether Operations, pokrenuvši takozvani „Plan B“. Prema ovom planu, Tether je stvorio dva fonda — prvi ima 106 miliona dolara, odnosno 100 miliona švajcarskih franaka, i u pitanju je investicioni fond za kripto startapove, a drugi sa oko 3 miliona dolara, ili 3 miliona švajcarskih franaka pokušava da podstakne usvajanje kriptovaluta za prodavnice i preduzeća širom grada.

Osim što će stanovnicima Lugana omogućite da plaćaju porez koristeći kriptovalute, projekat će proširiti plaćanje na parking karte, javne usluge i školarinu za studente. Očekuje se da će više od 200 prodavnica i preduzeća u ovoj oblasti prihvatiti kripto plaćanja za robu i usluge, počevši od McDonald’s.

U septembru 2021. godine, El Salvador je postao prva zemlja na svetu koja je dozvolila korišćenje bitkoina kao zakonskog sredstva plaćanja. Od tada, McDonald's prihvata Bitcoin u svih svojih 19 prodajnih mesta u zemlji.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare