Maturantima kojima se zapalio autobus osiguranje iz Italije platilo odštetu - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Maturantima kojima se zapalio autobus osiguranje iz Italije platilo odštetu

Bivši učenici Ekonomske škole uspjeli su od osiguranja iz Italije naplatiti odštetu za pretrpljenu matrijalnu štetu.
Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju izgorio je prošle godine u Italiji. Autobus se zapalio nakon sudara, a do nesreće je došlo nakon sudara motora i automobila, nakon čega je motor podletio pod autobus banjalučkih učenika.

Svi učenici su na vrijeme izašli iz autobusa, ali su zbog plamena koji je brzo obuhvatio autobus izgorjele sve stvari i dokumenta.

U znak sjećanja na sve ono što se desilo, bivši učenici škole i njihovi roditelji okopili su se danas u Ekonomskoj školi kako bi se sjetili tih momenata, te da podijele vijest da je završena procedura sa osiguranjem iz Italije.

Otac jedne od bivših učenica, Štrbac Milovan je rekao da su roditelji tužbu za nadoknadu stete.

Direktorica Ekonomske škole o DRAMI na ekskurziji: „Oduševila me reakcija đaka, samo ZAHVALJUJUĆI NJIMA u požaru niko nije povrijeđen“

– Hvala Bogu, naša djeca su se vratila živa i zdrava i ovim postupkom smo htjeli da djeci nadoknadimo štetu u matrijalnom smislu. Isto tako, htjeli smo im pokazati da se upornost isplati – objasnio je on.

Rekao je da je ukupno 48 učenika i 2 profesora dobilo ukupno po 1.000 evra za nadoknadu materijalne štete i za pretrpljenu duševnu bol.
– Novac je dobijen vansudskim poravnanjem od osiguranja iz Italije, jer nismo htjeli ulaziti u dugotrajne sudske sporove – objasnio je Štrbac.

Bivši učenik ove škole, trenutni student prava Filip Luketa je rekao da mu je drago što se sve dobro završilo i što niko nije povrijeđen.

Njegova drugarica Sara Milanović je rekla da novčana naknada nije najvažnija.

– Nakon svega toga shvatila sam da treba živjeti svaki dan i da je porodica nešto najvrednije – rekla je Milanović koja studra politikologiju.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vozio pijan i pod zabranom skrivio tešku nesreću: Vozaču ubici iz Kotor Varoša četiri godine robije

M.

EU se ne šali, pala paprena kazna: Milion evra dnevno

M.

Odbačen Stanivukovićev prijedlog za ocjenu ustavnosti odredaba gradskog budžeta

M.

Ostavite komentar