Matejev otac po savjet išao kod Renata Grbića - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Matejev otac po savjet išao kod Renata Grbića

Kao i svi u Srbiji, najviše bih voleo da je Matej živ, kaže Renato Grbić, koji je dosad spasio više od 30 života

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27), mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu, u Beton hali, u noći između 30. i 31. decembra, posetio je Renata Grbića, koji je dosad spasio više od 30 ljudi ispod Pančevačkog mosta.

Očajni otac čuo je za Renata, odličnog poznavaoca reka u Beogradu, i otišao kod njega po savet, 13. dana od nestanka njegovog sina.

  • Došao je da me pita za mišljenje i savet, nije mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, kako je to moguće. Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog ostrva i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Posle toga se gubi svaki trag – priča Renato za Telegraf.rs.

Kako ističe, pretpostavlja se da je Matejev organizam dotle izdržao usled hladne vode i da je posle toga potonuo.

  • Nije plivao dugo. Od Beton Hale do Ratnog ostrva nema više od 500 metara, možda ni toliko. Ali mnogo je voda jaka, i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti – navodi Renato.

Nenad ga je, kaže, pitao ono najtužnije, ono što ne želi da prizna – kad bi telo moglo da ispliva.

  • Bio sam iskren prema njemu, rekao sam mu da bi telo moglo da ispliva za nekih mesec dana, ali i da bih najviše voleo, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ. Opet, ta mogućnost da se krije… Niko ga ne poznaje, šta će da jede, pije… kad pričate i razmišljate logično… Nema šanse da se krije 11, 12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom ostrvu ima 10, 15 vikendica, ali neko bi ga video, a i šta bi jeo, od čega bi živeo – kaže Grbić.

Kako dodaje, svi ga traže, a brat i on svakog dana su na čamcu, obilaze obale…

  • Daj Bože da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, verovatnoća je sve manja. Svi bi bili srećni da je živ i da proslavimo taj njegov nov život – kaže on.

Matejev otac je, ističe Renato, zamišljen mnogo dok priča.

  • Daleko bilo, nema veće kazne za roditelja od te da izgubi dete. Nenad se nada, jer nada umire poslednja, ali kaže, što više vremena prolazi, sve ima manje šansi, i biće tu sve dok se ne pojavi telo – zaključuje sagovornik Telegrafa.

(BN/Telegraf Foto: Marko Todorović, Nikola Tomić)

Danas objavljeno

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

M.

Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive

M.

Skoro 900.000 domova bez struje, pet žrtava oluje

M.

Ostavite komentar