Mate Rimac se oženio u Titovoj vili - BIGportal.ba
Ex Yu

Mate Rimac se oženio u Titovoj vili

Mate Rimac, osnivač i vlasnik kompanije Rimac sutomobili, juče se oženio u Splitu.

Vjenčanje se održalo u Vili Dalmaciji koja je Splićanima poznatija kao Titova vila. Titova vila jedna je od najatraktivnijih lokacija u Dalmaciji za vjenčanja, a subote su do pandemije bile rezervisane i dvije godine unaprijed.

Najam vile za komercijalno korištenje prostora u prizemlju i terase je do 2018. godine koštao oko 28.000 kuna (oko 7.000 KM), a krajem 2018. godine grad Split je najam zaokružio na 30.000 kuna.

U najam je uključeno obavezno agencijsko čišćenje nakon događaja i PDV.

“Do povećanja je došlo zbog toga jer objekt ima troškove pogona, u što se ubrajaju struja, voda, grijanje ili hlađenje, angažiranje dodatnih djelatnika za vrijeme trajanja događaja, te zato što dio iznosa iz tog povećanja ide na povećanje cijene usluga agencije za čišćenje”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju krajem 2018. godine Marin Urlić, upravnik kompleksa.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Vilu ispod Marjana izgradio je 1914. godine preduzetnik Franjo Šiler i do Drugog svjetskog rata se zvala Vila Šiler. 1947. godine je upala u oko tadašnjoj vlasti.

Vlast ju je te godine konfiskovala i uređena je za Tita i njegovo uživanje te je tada dobila ime Vila Dalmacija, ali je među Splićanima do danas ostala poznata kao Titova vila. Od kraja osamdesetih njome upravlja grad Split.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Vedrana Rudan: Razvodim se i udajem za mlađeg

Zeljka

Za refren pjesme 5.000 eura!

Vanja A

Marko Kon imao 156 kg za 10 mjeseci smršao 40 kilograma!

Vanja A

Ostavite komentar