Mate Rimac isprobao Porsche Taycan, Nemci su želeli da čuju i njegove utiske - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mate Rimac isprobao Porsche Taycan, Nemci su želeli da čuju i njegove utiske

Mate Rimac, hrvatski inovator i vlasnik Rimac automobila među prvima je sjeo za upravljač potpuno električnog modela iz Cufenhausena, prototip verziju pri samom kraju testiranja…

Mate Rimac, hrvatski inovator i vlasnik Rimac automobila među prvima je sjeo za upravljač potpuno električnog modela iz Cufenhausena, prototip verziju pri samom kraju testiranja…

Saopštenje na LinkedIn profilu kompanije iz Svete Nedjelje u stranim medijima izazvalo dosta pompe. Naime, pojedinci su želeli da naprave senzaciju, pa su zaključili da se Mate slikao uz razotrkiveni električni model.

Nemci uspešno kriju konačni izgled potpuno novog modela, ali istovremeno s najavnim fotografijama su već puno toga otkrili. Osim toga, nedavno je i na Festivalu brzine u Goodwoodu odradio svojevrsnu premijeru.

Mate je kroz post otkrio da je vozio automobil oko Štutgarta, tačnije centrale marke Cufenhausena. Kratko i jasno je otkrio svoje utiske o vozilu. ”Porsche je obavio jako dobar posao. Definitivno bih uzeo u obzir Taycana kao svoj privatni automobil. ” Nema sumnje da je i ova priča odlično došla za marketing Porschea, ali i hrvatske firme iz okoline Zagreba.

Inače, interes za prvi električni Porsche je ekstreman, samo je u Australiji zabeleženo 1.000  narudžbina, dok je više od 30.000 primeraka već naručeno na globalnom nivou, na neviđeno!

Taycan ne iznenađuje u stvari interesom, samo kada vidite kakvu će autonomiju (do 500 km) i ubrzanje do 100 km/h donositi (manje od 3 sekunde). Pri tome će u vožnji donositi najbolje od 911, uz još niže težište.

Izvor: Autoportal/Autoblog

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar