22. Decembra 2022.

Mastodonu cvjetaju ruže otkako je Twitter promijenio vlasnika

Big Portal

Prema najnovijoj blog objavi Judžina Rečka, osnivača i glavnog developera platforme, društvena mreža je svoju korisničku bazu povećala sa 300.000 mesečno aktivnih na 2,5 miliona u periodu oktobar-novembar.

Upravo je ovo period kada je Twitter preuzeo milijarder Ilon Mask. Ovakav uspeh je još impresivniji ako znamo da Mastodon ne predstavlja jedinu alternativu za Twitter.

Svakako, sve ono što se dogodilo sa Maskom i njegivim preuzimanjem Twittera značajno je pomoglo u tome da veliki broj korisnika potraži alternativne servise. Ostaje da se vidi da li će se ovaj trend rasta za Mastodon nastaviti i tokom decembra.

Mastodon postoji oko šest godina, a koristi besplatan softver otvorenog koda, koji omogućava svima da vode platformu društvenih medija u potpunosti na svojoj infrastrukturi i pod svojom kontrolom.

Iako još uvek ne može da se poredi sa Twitterom, koji ima oko 250 miliona dnevno aktivnih korisnika, Mastodon predstavlja dobru alternativu za one kojima Twitter više ne odgovara. Mada, brojni korisnici Twittera istovremeno koriste i Mastodon.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare