Masovni udari na sjever Gaze, Izrael o kopnenoj invaziji: Došlo je do zabune - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Masovni udari na sjever Gaze, Izrael o kopnenoj invaziji: Došlo je do zabune

Izraelske odbrambene snage uz pomoc´ aviona, helikoptera i drugih letilica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija masovno bombarduju severni deo Pojasa Gaze. Istovremeno, demantovana je vest da je počela i kopnena ofanziva izraelskih trupa.

Izraelska vojska pojasnila je da njene trupe nisu ušle u pojas Gaze kao što je ranije izjavila, optužujuc´i za zabunu problem “interne komunikacije”.

Mediji su prethodno javili da je izraelska vojska saopštila da su kopnene snage započele napad na Pojas Gaze.

Vazdušni udari i dalje ne znače kopnenu invaziju, iako je reč o najvec´oj seriji napada koje je do sada izveo Izrael tokom poslednjih sukoba.

Mediji Hamasa tvrde da je Izrael izveo više od 150 vazdušnih udara za samo nekoliko minuta, prenosi RTS.

U prethodna četiri dana u Gazi je poginulo najmanje 109 ljudi, uključujuc´i 29 dece, rekli su palestinski medicinski zvaničnici. Samo u četvrtak u enklavi su poginula 52 Palestinca.

U Izraelu je poginulo sedam ljudi: vojnik koji je patrolirao granicom Gaze, pet izraelskih civila, uključujuc´i dvoje dece i indijski radnik, saopštile su izraelske vlasti.

Sukobi su se intenzivirali uprkos naporima u posredovanju egipatskih pregovarača koji su lično razgovarali sa obe strane.

Danas objavljeno

Veliki pozar iznad Igala, vatra se priblizila kućama

V.R.

Francuska postala najveći kupac ruskog prirodnog tečnog gasa: Šta je uzrok?

V.R.

Kineski predsjednik u zdravstvenom riziku

V.R.

Ostavite komentar