Masovna vakcinacija protiv korone u Crnoj Gori počinje do kraja aprila - BIGportal.ba
Region Vijesti

Masovna vakcinacija protiv korone u Crnoj Gori počinje do kraja aprila

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kaže da se očekuje da masovna vakcinacija protiv korona virusa u Crnoj Gori počne do kraja aprila.

Ona je poslije sastanka sa ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom, novinarima rekla da je do sada u Crnoj Gori vakcinisano oko 10.000 građana, revakcinisano oko 1.000 ljudi, a da je u toku vakcinacija prioritetnih grupa.

– Imajući u vidu da je proces vakcinacije u Crnoj Gori počeo kasnije i da je u toku vakcinacija prirotetnih grupa, očekujemo da će se s jedne strane, vakcinacija ubrzati i dolaskom većeg kontigenta vakcina u Crnu Goru, ali s druge strane i razumevanjem građana da je vakcinacija veoma važna – rekla je ministarka zdravlja.

Borovinić Bojović je navela da se vakcinacija u Crnoj Gori odvija po predviđenom planu Nacionalne strategije za imunizaciju.

– Očekujemo da ćemo veoma brzo u narednom periodu do kraja aprila započeti masovnu vakcinaciju – rekla je ministarka.

Apelovala je na građane da shvate značaj vakcinacije i da se vakcinišu u najvećem mogućem broju, jer je to, dodaje, sigurno jedan od najvažnijih elemenenata zaštite i sopstvenog zdrvalja i zdravlja bližnjih.

Navela je da su u Crnoj Gori trenutno na snazi restriktivne mjere za koje kaže da će ostati na snazi određeno vreme i naglasila važnost poštovanja mjera.

– Koliko god da su restriktivne, mjere ne mogu da daju prave rezultate ukoliko nemamo adekvatno praćenje i njihovo poštovanje. Veoma je važno da se svi toga pridržavamo i da svi shvatimo određeni stepen lične odgovornosti koji svi imamo u tom čitavom procesu – kaže ministarka.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar