Masovna trovanja jagodama u Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Masovna trovanja jagodama u Srbiji

U bolnice širom Srbije primljenio je desetak osoba koje su se navodno otrovale jagodama. Većina pacijenata imala je želučane tegobe i povišenu temperaturu. Beograđanin Aleksandar Ilić (59), koji je završio u bolnici zbog trovanja jagodama, prvo je pomislio da je riječ o običnom virusu. – Poslije ručka pojeo sam pola…

U bolnice širom Srbije primljenio je desetak osoba koje su se navodno otrovale jagodama. Većina pacijenata imala je želučane tegobe i povišenu temperaturu.

Beograđanin Aleksandar Ilić (59), koji je završio u bolnici zbog trovanja jagodama, prvo je pomislio da je riječ o običnom virusu.

– Poslije ručka pojeo sam pola kilograma jagoda i tokom noći su krenuli bolovi u trbuhu i stravična mučnina. Do jutra mi je bilo sve gore. Počelo je povraćanje, dijareja, groznica, a temperatura je rasla i do 40 stepeni. Sve sam pripisivao stomačnom virusu i popio potrebne lijekove. Međutim, meni je bilo sve gore, toliko da sam u jednom trenutku pomislio da ću umrijeti – rekao je Ilić, koji je potom otišao u obližnji Dom zdravlja, a oni su ga poslali u Službuhitne pomoći.

Pretpostavlja se da je do trovanja došlo zbog prejake doze pesticida ili prljave vode kojima su bile izložene jagode.

– Kada su me primili, ljekar je odmah pitao da nisam jeo jagode. Očigledno je da nisam bio jedini slučaj. Zadržan sam u bolnici uz infuziju i antibiotike – rekao je Ilić.

(Srbija danas)

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar