1. Augusta 2020.

“Masku bi bolje bilo da ćuti, ako već ne zna o čemu govori”

Big Portal

U intervjuu za CNBC, Gejts se osvrnuo i na objave svog “kolege”, tehnološkog mogula Ilona Maska.

Naravno, Mask je poznat kao neko ko se često oglašava na Tviteru, a povod za Gejtsovu izjavu bio je Maskov stav o koronavirusu – naime, on često na ovoj društvenoj mreži kao da umanjuje značaj koronavirusa, a s obzirom na to da ima 37 miliona pratilaca, njegove objave uglavnom podignu mnogo prašine.

Mask je, tako, govorio o “bespotrebnoj i fašističkoj” odluci da se uvede tzv. “lockdown” u SAD, i uradio je sve što može kako bi njegove kompanije radile i tokom pandemije koronavirusa.

https://twitter.com/elonmusk/status/1236029449042198528

Sa druge strane, Bil Gejts se uključio u borbu protiv koronavirusa, i često se oglašava takođe, a posebno je u javnosti poznato njegovo angažovanje na pronalaženju vakcine za ovu bolest.

“Ilon samo želi da održi što je veći mogući broj kontroverznih komentara. Međutim, nije uključen u celu priču oko vakcina. Pravi sjajne električne automobile i rakete, i zato mu je dopušteno da sve to govori. Nadam se da neće da pomeša stvari u kojima je dobar sa onima o čemu ne zna ništa”, rekao je Gejts.

Što se laži na društvenim mrežama tiče, Gejts smatra da su idealno tlo za širenje pogrešnih informacija i laži.

“Kad ljudima dopustite da komuniciraju, morate da budete i spremni na to da će se neke netačne stvari, koje zvuče primamljivo, mnogo brže širiti od istine. Tako je i sa vakcinom”, rekao je on.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare