Maska za zdravu kosu od samo dva sastojka - BIGportal.ba
Magazin Moda

Maska za zdravu kosu od samo dva sastojka

Svjesno ili nesvjesno svaki dan kosu izlažemo štetnim vanjskim faktorima koji uveliko doprinose njenom oštećenju. Ako to, pak nisu zagađivači iz okoline, onda je sigurno oštećujemo sušeći je fenom ili farbajući je.

Takođe i brojni preparati za stilizovanje kose dovode do toga da kosa trpi i tiho pati, pokušavajući da vam uzvrati svojim besprijekornim izgledom.

Iako ne možete apsolutno popraviti vidno oštećenu kosu, možete joj pomoći da bolje izgleda do sljedećeg zakazanog odlaska kod frizera. Danas ćemo podijeliti sa vama kako da brzo i lako napravite masku za kosu i to od samo dva sastojka, a rezultat će vas zaista oduševiti.

SASTOJCI:

1 zrela banana

1 kašika maslinovog ulja

PRIPREMA:

Bananu izgnječite viljuškom i dodajte joj maslinovo ulje. Promiješajte dok ne dobijete ujednačena smjesa bez grudvica. Smjesa bi trebala da bude pjenušava i kremasta. Nanesite na kosu cijelom dužinom i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Zatim temeljno isperite mlakom vodom.

Svojstvo banane je da prirodno vlaži i hidrira kosu. Kalijum koji se nalazi u banani pomaže pri jačanju kose i balansiranju njene pH vrijednosti. Maslinovo ulje služi kako bi kosa izgledala sjajnije i zdravije. Takođe ono popravlja situaciju sa rascvjetalim krajevima kose, sprječavajući istovremeno lomljenje vlasi.

(Novosti.rs)

Danas objavljeno

Ambasador Italije u BiH učio da pravi pitu

D

Šta nam donosi sezona Vodolije?

D

Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično

D

Ostavite komentar