Mask uplašio investitore – bitkoin na tromjesečnom minimumu - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Mask uplašio investitore – bitkoin na tromjesečnom minimumu

Bitkoin, najvažnija svetska kriptovaluta, pao je na tromesečni minimum danas.

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Ilon Mask za vikend nagovestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao deo svojih bitkoina.

Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u poslednje vreme „ohladio“ u vezi sa bitkoinom u korist dodžkoina, piše Rojters. Ta promena počela je da plaši trgovce.

“Ovo prelazi iz ’straha da se ne izostane’ u ’strah da se ne izađe na vreme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute”, kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

Bitkoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrednost od 8. februara, dok je iter, povezan sa bločejn mrežom itirijum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara. Dodžkoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrednosti.

Da podsetimo, Mask je u sredu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima bitkoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.

Danas objavljeno

Poznato više detalja o predstojećoj Redmi Note 11 seriji telefona

Vanja A

Google Search za mobilne uređaje dobija neprekidno skrolovanje za rezultate pretrage

Vanja A

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar