17. Maja 2021.

Mask uplašio investitore – bitkoin na tromjesečnom minimumu

Big Portal

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Ilon Mask za vikend nagovestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao deo svojih bitkoina.

Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u poslednje vreme „ohladio“ u vezi sa bitkoinom u korist dodžkoina, piše Rojters. Ta promena počela je da plaši trgovce.

“Ovo prelazi iz ’straha da se ne izostane’ u ’strah da se ne izađe na vreme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute”, kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

Bitkoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrednost od 8. februara, dok je iter, povezan sa bločejn mrežom itirijum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara. Dodžkoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrednosti.

Da podsetimo, Mask je u sredu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima bitkoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare