5. Juna 2019.

Mask: Tesla će praviti 10.000 Roadstera godišnje, nadmašiće Ferrari i Lamborghini

Big Portal

Direktor Tesle tvrdi da će njegov hipersportski dvosed na struju imati bolje performanse od rivala čuvenih svetskih auto-kompanija.

Ilon Mask ne krije velike ambicije kada je reč o drugoj generaciji modela Tesla Roadster.

Kada je pre godinu i po dana predstavljen prototip ovog automobila, Mask je otkrio da će produkcijski Roadster iz stanja mirovanja do stotke stizati za nešto manje od 2 s, a da će maksimalna brzina dostizati preko 250 milja na sat (402 km/h).

Kako prenosi Teslarati, prvi čovek Tesle nedavno je u podkastu izjavio da bi godišnja proizvodnja Roadstera trebalo da dostigne 10.000 primeraka.

Mask je tom prilikom rekao i da će novi Teslin električni hiperautomobil nadmašiti po performansama konkurente tradicionalnih proizvođača, kao što su Ferrari i Lamborghini.

Procenjuje se da će Tesla Roadster imati startnu cenu od oko 200.000 dolara. U poređenju sa drugim savremenim hipersportskim modelima na tržištu, koji često imaju i sedmocifrenu cenu u dolarima (ili evrima) to i nije previše, ali treba imati u vidu da se takvi automobili proizvode u znatno manjim serijama

Sa druge strane, jedan Porsche godišnje proda oko 35.000 svojih 911-ica, po cenama koje se kreću od 100.000 dolara pa naviše.

U tom kontekstu, 200.000 dolara je zaista velika suma, pa se projektovanih 10.000 Roadstera godišnje čine kao teško dostižan cilj, s obzirom da na svetu postoji ograničen broj ljudi koji su spermni da izdvoje 200 hiljada dolara, evra ili funti za automobil.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare