Mask: Tesla će praviti 10.000 Roadstera godišnje, nadmašiće Ferrari i Lamborghini - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mask: Tesla će praviti 10.000 Roadstera godišnje, nadmašiće Ferrari i Lamborghini

Direktor Tesle tvrdi da će njegov hipersportski dvosed na struju imati bolje performanse od rivala čuvenih svetskih auto-kompanija.

Direktor Tesle tvrdi da će njegov hipersportski dvosed na struju imati bolje performanse od rivala čuvenih svetskih auto-kompanija.

Ilon Mask ne krije velike ambicije kada je reč o drugoj generaciji modela Tesla Roadster.

Kada je pre godinu i po dana predstavljen prototip ovog automobila, Mask je otkrio da će produkcijski Roadster iz stanja mirovanja do stotke stizati za nešto manje od 2 s, a da će maksimalna brzina dostizati preko 250 milja na sat (402 km/h).

Kako prenosi Teslarati, prvi čovek Tesle nedavno je u podkastu izjavio da bi godišnja proizvodnja Roadstera trebalo da dostigne 10.000 primeraka.

Mask je tom prilikom rekao i da će novi Teslin električni hiperautomobil nadmašiti po performansama konkurente tradicionalnih proizvođača, kao što su Ferrari i Lamborghini.

Procenjuje se da će Tesla Roadster imati startnu cenu od oko 200.000 dolara. U poređenju sa drugim savremenim hipersportskim modelima na tržištu, koji često imaju i sedmocifrenu cenu u dolarima (ili evrima) to i nije previše, ali treba imati u vidu da se takvi automobili proizvode u znatno manjim serijama

Sa druge strane, jedan Porsche godišnje proda oko 35.000 svojih 911-ica, po cenama koje se kreću od 100.000 dolara pa naviše.

U tom kontekstu, 200.000 dolara je zaista velika suma, pa se projektovanih 10.000 Roadstera godišnje čine kao teško dostižan cilj, s obzirom da na svetu postoji ograničen broj ljudi koji su spermni da izdvoje 200 hiljada dolara, evra ili funti za automobil.

B92

Danas objavljeno

Kragujevac nastavlja da proizvodi Fiat 500L

Vanja A

Crne kutije u automobilima u EU od 2022: Snimaće brzinu, vrijeme kočenja i druge parametre

Zeljka

Ferrari lansirao unisex modnu kolekciju

Vanja A

Ostavite komentar