11. Novembra 2021.

Mask prodao akcije u vrijednosti od 5 milijardi dolara

Big Portal

Vrednost akcija „Tesle“, koja je najvrednija automobilska kompanija na svetu sa tržišnom vrednošću većom od bilion dolara, pale su za 16 odsto u prva dva dana nakon onlajn vikend ankete na Tviteru.

Pad se, ipak, zaustavio u utorak, a juče je vrednost malo skočila.

Mask je preko svog trusta prodao 3,6 miliona akcija u „Tesli“, vrednih 4 milijarde dolara, a takođe je prodao još 934.000 akcija za oko 1,1 milijardu evra, javio je američki berzanski tržišni regulator.

Kako Bi-Bi-Si prenosi, dokumenta pokazuju da je oko petina akcija prodata po planu trgovanja zacrtanom još u septembru, mnogo pre nego što je počela priča na društvenim mrežama o tome.

Međutim, prodaja ostalih akcija nije bila unapred planirana niti zakazana.

Čitava priča o tome da li bi trebalo da proda deo svojih akcija u „Tesli“ počela je posle predloga u američkom Kongresu da se oporezuje imovina milijardera, kako bi se pomoglo u plaćanju socijalnog i klimatskog programa predsednika Džoa Bajdena.

Inače, Mask je najbogatiji čovek na svetu i vrednost njegovog bogatstva, koje najvećim delom potiče od akcionarskog udela u „Tesli“, procenjuje se na preko 300 milijardi dolara.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare