Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara; Razlog - Tviter - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara; Razlog – Tviter

Ilon Mask je prodao akcije Tesle za oko četiri milijarde dolara nakon što je sklopio ugovor o kupovini društvene mreže Tviter vredan 44 milijarde dolara.

Mask, glavni izvršni direktor Tesle je 26. i 27. aprila otuđio 4,4 miliona akcija koje je posedovao u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila, prema podacima iz podnesaka dostavljenih tržišnom regulatoru kasno u četvrtak, javlja Blumberg.

Analitičari sa Vol Strita i Teslini investitori su pretpostavljali da će Mask možda morati da proda izvesnu količinu akcija kako bi pokrio deo transakcije od 21 milijarde dolara za koju lično garantuje.

Ubrzo nakon što su podnesci objavljeni u javnosti Mask je Tviteru napisao da “ne planira dalju prodaju akcija Tesle nakon danas”.

Odluka najbogatijeg čoveka sveta o kupovini Tvitera unela je nervozu među ključne ljude u kompaniji Tesla, u kojoj je Mask glavni izvršni direktor od 2008. i u kojoj je dugo imao najveći vlasnički udeo, a uznemirija je i akcionare, od kojih su mnogi mali investitori.

Akcije Tesle su 26. aprila, kada je Mask prodao najviše akcija, zabeležile najveći pad od septembra 2020. Neznatno su se oporavile na naredne dve sesije, a sinoć su zaključene na nivou od 877,51 dolara.

Danas objavljeno

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Vanja A

Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Vanja A

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Vanja A

Ostavite komentar