Mask poručio pratiocima da "koriste Signal"... i akcije firme sličnog imena skočile 1.100 % - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mask poručio pratiocima da “koriste Signal”… i akcije firme sličnog imena skočile 1.100 %

Ilon Mask je u četvrtak poručio svojim pratiocima na Tviteru da “koriste Signal”, misleći na aplikaciju za poruke, ali neki su to pogrešno shvatili.

Akcije uglavnom nepoznate kompanije po imenu Signal Advance, kojim se trguje izvan berze, skočile su 527 procenata u četvrtak 527 odsto i još 91 odsto u petak, sa 60 centi na 7,19 dolara po komadu, piše CNBC.

Signal na koji je Mask mislio funkcioniše kao neprofitna organizacija i ta aplikacija služi kao alternativa Fejsbukovom mesindžeru, Votsapu i Eplovom servisu za poruke.

Signal se u petak oglasio istakavši da nema nikakve veze sa firmom Signal Advance.

Ništa čudno za Volstrit

To nije neuobičajena pojava na Volstritu.

U aprilu 2019, na dan kada je Zoom Video Communications imao svoj dugo iščekivan debi na berzi, kineska kompanija po imenu Zoom Technologies imala je rast od 80 odsto za dva sata trgovanja. Njene akcije akcije kasnije su izgubile u toku dana na vrednosti, i zaključene su 10 odsto u plusu.

Šest godina ranije, dok su investitori iščekivali IPO Tvitera, akcije Tweeter Home Entertainment Groupa skočile su preko 1.000 procenata.

O kompaniji

Signal Advance osnovan je u Teksasu pod imenom Biodyne 1992. i pružao je usluge medicinskim radnicima i pravnicima. Kompanije je fokus rada premestila na korišćenje tehnoilogije u zdravstvu i promenila ime u Signal Advance, a akcije kojima se malo trguje listirane su na berzi 2014. godine.

Kompanija je toliko mala da ne mora da podnosi izveštaje berzanskim organima. Od marta 2019, nije imala zaposlenih sa punim radnim vremenom izuzev izvršnog direktora Krisa Hjumela, koji nije bio na raspolaganju da prokomentariše ovaj slučaj za CNBC.

Zbnog navale „slučajnih“ investitora, tržišna kapitalizacija kompanije sada iznosi 660 miliona dolara, 55 miliona više nego pre dva dana. Pre četvrtka, nanom akcijom trgovalo se ispod jednog dolara od 2015. godine.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

Ostavite komentar