15. Marta 2021.

Mask je izmislio sebi čudnu novu titulu – nije da mu ne stoji

Big Portal

Tehnološki mogul je u podnošenju nove prijave američkoj “Komisiji za hartije od vrednosti i berze” pored sovg imena kao funkciju upisao “Tehnokralj Tesle”, a finansijski direktor Tesle Zak Kirkhorn dobio je titulu “Gospodar koina”.

EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Naravno da su njih dvojica jedini u svetu koji imaju ovakve pozicije u nekoj kompaniji – na kraju krajeva, sami su ih za sebe i izmislili. Iako su neobični, ovi nazivi možda i nisu tako neočekivani s obzirom na trenutni Maskov entuzijazam u vezi sa kriptovalutama.

Podsetimo, još početkom februara je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1.5 milijardi dolara, a Mask je tada obelodanio plan da “dugoročno stiče i poseduje digitalnu imovinu”, što bi moglo da, u jednom trenutku, otvori prostor za kupovinu Tesla proizvoda kriptovalutama.

Osim bitkoina, Mask je često u poslednje vreme govorio i o “nekonvencionalnim” kriptovalutamna kao što je Dodžkoin, stvoren od poznatog mima sa psom. Za njega je Mask objavio da je u piranju “narodna kriptovaluta”, digavši mu vrednost tim tvitom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare