Mask hoće da bude brži od puža: Nudi vredne nagrade, a svi mogu da se prijave - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Mask hoće da bude brži od puža: Nudi vredne nagrade, a svi mogu da se prijave

The Boring Company, kompanija Ilona Muska, užurbano radi na projektu komercijalnog tunela ispod Las Vegasa, koji bi trebalo da povezuje dva kraja sajamskog prostora na kom se svakog januara održava CES. Prvi tunel očekuje se do 2021. godine.

Kako je brzina bušenja tunela nešto čemu u “dosadnoj” kompaniji oduvek teže, Mask je zamislio da bi taj proces trebalo da se odvija brže nego što puž ide. Možda ovo zvuči čudno, ali ne i ako znamo da klasične mašine za bušenje tla rade 14 puta sporije od prosečnog puža.

Automatizacijom, elektrifikacijom, povećanjem snage i drugim tehnološkim inovacijama, Mask bi želeo da ubrza ceo proces.

Da bi se taj cilj ostvario, potrebne su dodatne inovacije i ideje, pa su svi zainteresoani pozvani na konkurs (odnosno Not-a-Boring Competition, kako ga Mask zove).

Pozvani su studentski timovi, hobisti, profesionalci, i svi drugi iz celog sveta da osmisle, izrade i prikažu svoje rešenje za napredno i brzo bušenje tunela.

Prvi krug konkursa biće održan na proleće sledeće godine. Učesnici će imati zadatak da “pobede puža”, odnosno da što brže probuše tunel dužine 30 metara i prečnika pola metra, piše Bug.hr.

Nagrade (još se ne zna tačno koje su) će se dodeljivati za najbrže napravljeni tunel, najbrže postavljenu površinu po kojoj tunelom može da prođe mali Tesla na daljinsko upravljanje, kao i za najtačniji sistem navođenja, odnosno preciznosti bušenja.

B92

Danas objavljeno

Strimer rekorder prelazi sa Twitcha na rivalsku platformu

Zeljka

Poznato je ko će ubuduće voditi Twitter

Zeljka

Ključni čovek Twittera podnio ostavku

Vanja A

Ostavite komentar