MASIVAN UPDATE za starije Galaxy telefone stigao! - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

MASIVAN UPDATE za starije Galaxy telefone stigao!

Samsung isporučuje Samsung One UI 2.1 i u Srbiju na prvi model, a u planu su još dva.

Nemamo baš često priliku da se u Android svetu pohvalimo ovakvim stvarima, jer su jedna, eventualno dve velike nadogradnje maksimum, koji možemo da očekujemo od bilo kog proizvođača.

Ipak, Samsung je konačno iskoračio u odnosu na tu praksu i na model Galaxy Note9, nakon Android 10 operativnog sistema sa Samsung One UI-jem 2.0 doneo i najnovije korisničko okruženje.

I dalje je to Android 10, naravno, ali zasnovan na Samsung One UI 2.1 okruženju, koje u Galaxy Note9 integriše sjajne opcije sa Samsung Galaxy S20 serije telefona.

Ovu nadogradnju prvo je dobila Galaxy Note 10 serija, pa onda i Galaxy S10, a serija Note9, kao ni Galaxy S9 prvenstveno nisu bile planirane za ažuriranje, iako su izvori iz industrije tvrdili suprotno.

I bili su u pravu!

Prvi Galaxy Note9 model i u Srbiji od 10. juna dobijaju Samsung One UI 2.1 i junsku Google zakrpu sa bezbednosnim ažuriranjima i popravkama uočenih grešaka.

Novo ažuriranje ima 1.255 megabajta i donosi nekoliko izuzetno zanimljivih i korisnik opcija na Samsung Galaxy Note9, među kojima su:

  • Quick Share
  • Music Share
  • Single Take mode za kameru
  • PRO mode za kameru i video kameru
  • AR Zone sa svim dodacima za kameru, uključujući DISNEY žive emotikone.

Oznaka ažuriranja je N960FXXU5ETF5 i ono je dostupno onlajn. Proces traje oko 20 minuta i moguće ga je izvršiti jedino preko Wi-Fi mreže i kad baterija u trenutku pokretanja ažuriranja ima makar 20 procenata energije.

U našoj galeriji imate priliku da saznate više detalja o ažuriranju i šta je to novo, a vlasnici Samsung Galaxy S9 i S9+ telefona neka se spreme – njihovi uređaji će sledeći biti ažurirani na Samsung One UI 2.1, i to već polovinom juna.

Mondo.rs

Danas objavljeno

Disney+ ubacuje reklame i podiže cijenu osnovnog paketa

Vanja A

Predstavljen iQOO 11 – gejmerska zvijer sa Snapdragon 8 Gen 2 platformom

Vanja A

Nvidia uveliko priprema RTX 50 grafičke karte, nova 3nm arhitektura stiže 2024. godine

Vanja A

Ostavite komentar