20. Oktobra 2021.

Maserati odlaže premijeru novog krosovera za 2022: Nema čipova

Big Portal

Maserati je u septembru najavio da će zvanična premijera modela Grecale biti održana u Milanu, polovinom novembra. Nažalost, kriza izazvana globalnom nestašicom čipova primorala je italijansku kompaniju da odloži debi novog SUV-a za proleće 2022. godine.

U najnovijem saopštenju Maseratija navodi se da je kašnjenje posledica “problema koji su doveli do prekida u lancima snabdevanja ključnih komponenti neophodnih za završetak procesa proizvodnje automobila”.

Konkretno, zbog nedostatka čipova kompanija ne bi mogla da zadovolji očekivano interesovanje kupaca za novim modelom, odnosno nivo proizvodnje ne bi mogao da odgovori globalnoj potražnji za ovim vozilom.

Ovako bi trebao izgledati Maserati Grecale | AUTOMOBILI.BA

Činjenica da je krajem septembra Maserati i dalje najvljivao lansiranje novog automobila za novembar znači da je razvoj modela Grecale bio praktično završen.

Grecale će biti drugi Maseratijev SUV u ponudi i zauzeće poziciju ispod modela Levante. Automobil je baziran mehaničkoj platformi “Giorgio”, istoj onoj koju koristi Alfa Romeo Stelvio, a očekuje se da će biti ponuđen u benzinskoj, hibridnoj i potpuno električnoj verziji.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare