Maserati MC12 Corsa za 2.7 miliona dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Maserati MC12 Corsa za 2.7 miliona dolara

Fantastični superautomobil Maserati MC12 Corsa je napravljen u samo 50 pimjeraka i rađen je po uzoru na Enzo Ferrari, pa se radi o jednom od najređih verzija automobila na svijetu.

Ovakav automobil se na ulici definitivno primeti. Njegova upadljiva narandžasta boja je urađena na samo 12 modela i ponuđena je samo posebnim klijentima, dok su performanse ovog automobila “bezgranične” jer se radi o specifikacijama za FIA GT Championship, piše B92.

Iako je MC12 Corsa prvobitno bio zabranjen da se vidi na ulici, imali smo prilike da ih nekoliko puta vidimo u javnosti.

Njihova snaga dolazi iz 6.0 litarskog V12 motora koji može da proizvede 755 KS uz 8.000 obrtaja, dok će snagu na zadnje točkove prenositi šestostepeni “Cambiocorsa” menjač. “Vrisak” ovog motora je dovoljan da opravda cijenu superautomobila.

Vjerovali ili ne, ali ovaj Maserati je težak te 1,150 kilograma i za 6,4 sekunde stigne do 200 km/h, a najveća brzina koju može da razvije je 326 km/h.

Ko god je imao priliku da sedne u ovaj automobil rekao je da mu je to bilo najbolja vožnja ikada. Ukoliko imate 2.7 miliona dolara viška, slobodno ga kupite, nećete se pokajati.

Danas objavljeno

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Novi problem za evropsku autoindustriju: Nedostatak magnezijuma će izazvati veliku krizu?!

Zeljka

Koji model će biti “best buy” automobil godine?

Zeljka

Ostavite komentar