Marvel predlaže upotrebu brodskih kontejnera za pozorište na otvorenom u New Yorku - BIGportal.ba
Zanimljivo

Marvel predlaže upotrebu brodskih kontejnera za pozorište na otvorenom u New Yorku

Arhitektonska firma Marvel dizajnirala je koncept za pozorišta u brodskim kontejnerima za izvođenje na otvorenom u New Yorku, tokom pandemije koronavirusa. Marvelov koncept uključuje pretvaranje brodskih kontejnera u pozornicu koju podržavaju dvije kule skela.

Naveče bi se cesta mogla zatvoriti za promet vozila kako bi publika mogla sjediti i gledati prema pozornici. Danju bi automobili i biciklisti mogli nesmetano prolaziti ispod “pozornice”, koja bi bila izdignuta.

Broadway, poznati njujorški pozorišni kvart, zatvoren je od 12. marta 2020. godine, dan nakon što je SZO objavila da je koronavirus postao pandemija. Očekuje se da će pozorišta ostati zatvorena do juna 2021. godine.

Lokalna arhitektonska firma razvila je koncept kao odgovor na NY PopsUp, plan za izvođenje 300 pop up pozorišnih predstava koje je najavio guverner New Yorka Andrew Cuomo.

Marvel

Marvel je dizajnirao pozorišta od brodskih kontejnera kako bi pokazao da se predstave mogu izvoditi na prometnim ulicama s ograničenim uticajem na protok pješaka i bez uticaja na dnevni promet.

LED ekrani se mogu umetnuti u kontejnere, predložio je Marvel, kako bi se stvorila digitalna pozadina. Orkestar bi mogao svirati u području ispod mosta od skela. Korištenje brodskih kontejnera kao gotove osnovne konstrukcije ubrzalo bi vrijeme gradnje.

Danas objavljeno

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Španski dvor trese nova afera: Kraljev zet uhvaćen u preljubi “Riješićemo to mirno”

Zeljka

Mama otkrila kako uspijeva lako da nagovori djecu da jedu povrće

Zeljka

Ostavite komentar