Markes "ukrao" pol Kvartararu uz Dovijevu "pomoć" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Markes “ukrao” pol Kvartararu uz Dovijevu “pomoć”

Mark Markes je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Italije, drugi će startovati vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo, a treći Danilo Petrući. Andrea Doviciozo ima tek deveto vrijeme u kvalifikacijama, a Valentino Rosi je imao katastrofalan dan i tek je na 18. mjestu.

U Q1 delu kvalifikacija je viđena velika drama, a tada su vozili i Andrea Doviciozo i Valentino Rosi i Horhe Lorenco. Ipak ova trojica vozača su vozila veoma loše i na prve dve pozicije koje vode u Q2 su bili Mikele Piro i Aleks Rins.

Andrea Doviciozo je bukvalno u poslednjem momentu uspeo da dođe do prvog mesta i prolaza u Q2. Prava katastrofa u kvalifikacijama se desila Valentinu Rosiju koji je vozio krug preko dva minuta u momentima kada je isticao trening i nije uspeo da započne poslednji brzi krug. Njemu je falilo nekoliko sekundi da počne brzi krug i zato će morati da startuje trku u nedelju sa tek 18. pozicije.

U Q2 delu kvalifikacija je najpre imao najbrže vreme Mark Markes, ali je zatim sjajni Fabio Kvartararo preuzeo prvo mesto i to sa krugom ispod 1:46.000 što se prvi put ikada desilo na Muđelu. Zatim je ovaj vozač Petronas Jamahe i popravio svoje vreme na 1:45.845 i tako je postavio ozbiljan zadatak Marku Markesu. Tada se i Maverik Vinjales ušunjao u prvi startni red između Kvartarara i Markesa.

Zatim su odlično vozili Džek Miler, Danilo Petrući i Franko Morbideli ali oni nisu uspeli da smene Kvartarara na prvom mestu. Doviciozo i Markes su imali u tom momentu još samo jedan krug da proprave svoje vreme. Španac je u tim momentima koristio upravo zavetrinu Andree Dovicioza i uspeo je da smeni Kvartarara i osvoji pol oziciju. Njegovo vreme je bilo 1:45.519.

Kvartararo je ostao drugi, Petrući treći, a Morbideli četvrti. Andrea Doviciozo koji je davao zavetrinu Markesu je završio deveti, a Maverik Vinjales sedmi.

Izvor: Sportklub

Danas objavljeno

Novak povećao prednost i počeo 343. nedelju na vrhu, Federer ispao iz top 10

Zeljka

Indijan Vels: Nori pobjednik u muškoj, Badosa u ženskoj konkurenciji

Zeljka

Ibrahimović: Ti hodaš, ja letim

Zeljka

Ostavite komentar