“Marka je iskasapio narkoman dan poslije rođendana” - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

“Marka je iskasapio narkoman dan poslije rođendana”

Još ne mogu da povjerujem da sam u trenu ostao bez mog Marka. Kada smo te večeri krenuli u šetnju ništa nije slutilo da će se desiti nešto loše – kaže Dragan Đ., neutješni otac, kome su sinoć u Somboru ubili sina.

U kući ubijenog mladića, u Ulici Roze Luksemburg 21, u somborskom naselju Selenča, tuga i suze. Dragana i njegovu suprugu Loredanu zadesila je velika tragedija i to samo dan nakon što je Marko proslavio 28. rođendan.

– Išli smo Prvomajskim bulevarom, kada je Marko rekao da hoće da svrati u apoteku, da uzme sirup protiv kašlja. Bilo je oko 18.30 – priča Markov otac Dragan.

Čim je mladić izašao iz apoteke, po riječima oca, ispred njega se pojavio nepoznati muškarac sa kapom na glavi, i mrmljajući, prišao Marku, koji ga je malo odgurnuo u stranu, ne sluteći šta će ga nakon toga zadesiti.

– Bio je mrak i pala je magla, pa nisam dobro vidio šta se dešava, ali kada sam htio da pomognem sinu, on mi je rekao: ‘Tata, ovaj me ubode nožem, čuvaj se’.

Tek tada sam ugledao nož u rukama ubice. Iz džepa sam uzeo mobilni telefon da pozovem hitnu pomoć i policiju, da pomognem sinu, a on je pokušao da uđe u apoteku. Nije stigao do vrata, pao je na asfalt.
Ekipa Hitne pomoći, koja je brzo stigla, bezuspješno je pokušavala da reanimira mladića. Ubrzo je preminuo usljed teške povrede nanijete sa više uboda nožem.

Dragan se prisjeća da je ubica, po govoru, zvučao kao da je drogiran, ali je nakon što je njegovog sina ubo nožem nestao u jednoj od obližnjih ulica.

– Imali smo mnogo planova, ja radim na Malti, a Marko je trebalo uskoro da dođe kod mene, da zaradi nešto novca. Dogovarali smo se kako ćemo da preuredimo porodičnu kuću, da zamjenimo prozore, vrata, sredimo grijanje, ali, nažlost, nismo u tome uspjeli – jada se Dragan.

Komšije i prijatelji za Marka imaju samo riječi hvale, kažu da je bio dobar i pošten mladić, da se nikom nije zamjerio.

Datum sahrane biće određen po završetku obdukcije.

(Novosti)

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar