Mark Zakerberg ima malu platu, bez bonusa, ali obezbjeđenje plaća 23 miliona dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Mark Zakerberg ima malu platu, bez bonusa, ali obezbjeđenje plaća 23 miliona dolara

Kompanija „Fejsbuk“ je tokom prethodne godine potrošila 23 miliona dolara na obezbjeđenje svog izvršnog direktora Marka Zakerberga, a to je za tri miliona više, nego za 2019. godinu.

Prema nedavnoj prijavi Komisije za hartije od vrednosti,”Fejsbuk” je platio 23 miliona dolara za obezbeđenje svog izvršnog direktora.

Mere bezbednosti Marka Zakerberga i njegove porodice podignute su na najviši nivo tokom izbora u Sjedinjenim Državama i drugim važnim trenucima, što je uticalo na povećanje troškova.

Troškovi uključuju i privatno obezbeđenje gospođe Zakerberg tokom boravka u rezidencijama, tokom privatnih putovanja, uključujući lične godišnje troškove uz godišnji „džeparac” u visini od 10 miliona dolara. Tu je uračunata i suma za troškove vezane za ličnu bezbednost Marka i njegove porodice.

„Komitet za kompenzacije, nominacije i upravljanje veruje da su ovi troškovi opravdani i neophodni, imajući u vidu činjenicu da je Zakerberg dobio platu u visini od jednog dolara godišnje, bez bonusa i drugih kompenzacija “, navodi se u izjavi kompanije.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar