Mario Andreti prodaje svoj Lamborghini Countach - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mario Andreti prodaje svoj Lamborghini Countach

Legenda Formule 1, Mario Andreti, odlučio je da proda rijetki Countach.

Legenda Formule 1, Mario Andreti, odlučio je da proda rijetki Countach.

Svi oni koji smatraju sebe za pravog F1 fana sigurno znaju ko je Mario Andreti i ovaj čovek je nekada bio pravi strah i trepet na stazi. Danas, ovaj legendarni trkač ima skoro 80 godina, ali i dalje poseduje istu ljubav prema automobilima i trkama.

Iako poseduje veliku i veoma skupocenu auto kolekciju, Andreti je odlučio da se reši jednog modela. Reč je o Lambroghini Countach modelu koji je jedan od najređih i najpoznatijih Lambo automobila.Ovaj auto je proziveden 1984. godine i sadrži 5.0 litarski V12 motor koji razvija 370 konjskih snaga.

Andreti je rekao da je ovaj auto bio jedan od njegovih mezimaca, ali da više ne želi da ga zadrži, jer smatra da neko drugi treba da dobije priliku da ga vozi. Ovaj model je prešao samo 17.000 kilometara pa je to razlog zbog kojeg ga Andreti prodaje po ceni od 500.000$.

Novi vlasnik se još uvek nije pojavio, ali pošto se radi o fenomenalno očuvanom retro vozilu koje je bilo u rukama F1 vozača, ne sumnjamo da će se on prodati u roku od nekoliko nedelja.

Izvor: Autoexclusive

Danas objavljeno

Ne preterujte sa ovim u automobilu – mogu da stradaju bešika i prostata

V.R.

Mansory tjunirao Audi RS7 Sportback

V.R.

Novi Pagani stiže sljedeće godine

V.R.

Ostavite komentar