21. Aprila 2022.

Marinirani svinjski but u sosu od kajmaka je idealan za uskršnju trpezu

Big Portal

Sastojci:

600 g svinjskog vrata isečenog na šnicle

Marinada:

  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika kari sosa
  • 2 kašičice čili sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 1 kašičica bibera sa belim lukom
  • 1 kašičica dimljene aleve paprike
  • 1 kašika maslinovog ulja

Osim toga pripremite i:

  • 50 g maslaca
  • 2 ispasirana čena belog luka
  • 2 cm izrendanog, svežeg, korena đumbira
  • 100 ml belog vina
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 puna kašika kajmaka
  • 1/2 kg krompira

    Priprema marinade:

    Sastojke za marinadu staviti u činiju, dobro promešajte. Svako parče mesa premazati marinadom, sa obe strane i složiti ih u posudu za pečenje.

    Ostatak marinade sipati preko mesa. Posudu poklopiti i ostaviti u frižider na par sati.

    U tiganju rastopiti maslac, dodati beli luk i izrendani đumbir. Dinstati, dok luk ne pusti aromu. Potom odozgo staviti meso, iz marinade, a ostatak marinade sipati preko mesa. Polopiti tiganj i dinstati meso, na srednjoj temperaturi.

    Skuvajte krompir koji ste isekli na krupnije kocke.

    Meso je najbolje okretati na desetak minuta, a posle pet minuta dinstanja sipati belo vino.

    Kada ostane 1/3 tečnosti u tiganju izvaditi meso na tacnu. Onda mesu dodajte kiselu pavlaku i, kašiku, kajmaka. Izmešajte i dodajte skuvani i oceđeni, krompir.

    Promešati. Između krompira rasporediti svinjski vrat. Poklopiti i, na tihoj temperaturi, dinstati, oko 10 minuta. Kada je gotovo izvadite masnoću koja je višak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare