Sastojci:
600 g svinjskog vrata isečenog na šnicle
Marinada:
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašika kari sosa
- 2 kašičice čili sosa
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 kašičica bibera sa belim lukom
- 1 kašičica dimljene aleve paprike
- 1 kašika maslinovog ulja
Osim toga pripremite i:
- 50 g maslaca
- 2 ispasirana čena belog luka
- 2 cm izrendanog, svežeg, korena đumbira
- 100 ml belog vina
- 100 g kisele pavlake
- 1 puna kašika kajmaka
- 1/2 kg krompira
Priprema marinade:
Sastojke za marinadu staviti u činiju, dobro promešajte. Svako parče mesa premazati marinadom, sa obe strane i složiti ih u posudu za pečenje.
Ostatak marinade sipati preko mesa. Posudu poklopiti i ostaviti u frižider na par sati.
U tiganju rastopiti maslac, dodati beli luk i izrendani đumbir. Dinstati, dok luk ne pusti aromu. Potom odozgo staviti meso, iz marinade, a ostatak marinade sipati preko mesa. Polopiti tiganj i dinstati meso, na srednjoj temperaturi.
Skuvajte krompir koji ste isekli na krupnije kocke.
Meso je najbolje okretati na desetak minuta, a posle pet minuta dinstanja sipati belo vino.
Kada ostane 1/3 tečnosti u tiganju izvaditi meso na tacnu. Onda mesu dodajte kiselu pavlaku i, kašiku, kajmaka. Izmešajte i dodajte skuvani i oceđeni, krompir.
Promešati. Između krompira rasporediti svinjski vrat. Poklopiti i, na tihoj temperaturi, dinstati, oko 10 minuta. Kada je gotovo izvadite masnoću koja je višak.