5. Maja 2020.

Marinirana piletina sa testeninom

Big Portal

Sastojci:

– 600 g pilećeg filea

– 300 g testenine po izboru

– 100 g šargarepe

– 50 g celera (koren)

– 50 g celera (stabljike)

– 20 g meda

– 1 kašika senfa

– 1/2 kašičice bibera

– 2 kašike ulja

– 3 kašike soja sosa

– malo soli

– 2 kašike naseckanog peršuna

– 3 kašike Vegete

Priprema:

Piletinu nasecite na kockice i pospite Vegetom i biberom. Senf i med dobro promešajte i premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata.

Preostalu Vegetu kuvajte približno pet minuta u 300 ml kipuće vode.

Mariniranu piletinu ispržite. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuvala Vegeta.

Nastavite dinstanje na srednjoj temperaturi dok meso i povrće ne omekšaju.

Umešajte kuvanu testeninu, dodajte preostalu tečnost sa Vegetom i soja sos, pa još jednom sve dobro prokuvajte.

Na kraju jelo pospite naseckanim peršunom.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare