Sastojci:
– 600 g pilećeg filea
– 300 g testenine po izboru
– 100 g šargarepe
– 50 g celera (koren)
– 50 g celera (stabljike)
– 20 g meda
– 1 kašika senfa
– 1/2 kašičice bibera
– 2 kašike ulja
– 3 kašike soja sosa
– malo soli
– 2 kašike naseckanog peršuna
– 3 kašike Vegete
Priprema:
Piletinu nasecite na kockice i pospite Vegetom i biberom. Senf i med dobro promešajte i premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata.
Preostalu Vegetu kuvajte približno pet minuta u 300 ml kipuće vode.
Mariniranu piletinu ispržite. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuvala Vegeta.
Nastavite dinstanje na srednjoj temperaturi dok meso i povrće ne omekšaju.
Umešajte kuvanu testeninu, dodajte preostalu tečnost sa Vegetom i soja sos, pa još jednom sve dobro prokuvajte.
Na kraju jelo pospite naseckanim peršunom.
Prijatno!