18. Aprila 2022.

Marinirana ovčetina na indijski način

Big Portal

Sastojci:

  • 1 kg ovčijeg mesa
  • 350 g očišćenog crnog luka
  • 4-5 češnjeva belog luka
  • četvrtina kašičice đumbira
  • vrh kašičice kurkume
  • pola kašičice semena od slačice
  • pola kašičice kajenskog bibera
  • 0,5 dl sirćeta
  • 170 g oljuštenog i na kriške isečenog krompira
  • 200 g oljuštenog i sitno isečenog paradajza

Priprema:

  • Ovčije meso oprati i iseći na krupnije kocke. Crni i beli luk iseći i zajedno začiniti. Dodati navedenu količini sirćeta pa pomešati sa smesom od crnog i belog luka. Parčad mesa uvaljati u smesu. Ostaviti sat vremena da se meso marinira.
  • Nakon sat vremena, meso pržiti u zagrejanom ulju. Dodati mešavinu začina i sirćeta, u kojoj se meso mariniralo, pa dodati vode da prelije.
  • Kad proključa, dodati krompir i paradajz, pa ostaviti jelo da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare