Marijana Pećanac treba vašu i našu pomoć! - BIGportal.ba
Banja Luka

Marijana Pećanac treba vašu i našu pomoć!

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” organizuje humanitarnu akciju za pomoć u liječenju Marijane Pećanac kojoj je neophodna zahtjevna operacija oba kuka u Beogradu.

Za ovu operaciju koja bi je spasila od trajne nesposobnosti, jer se sve teže kreće, Marijani je potrebno 13 500 evra.

– Tokom marta biće aktivan humanitarni broj 1412 i organizovane aktivnosti za prikupljanje sredstava. Pozivom na humanitarni broj, donirate 1 KM. Svakim pozivom i uplatom na podračun namjenjen Marijani, korak smo bliže do cilja, do Marijaninog koraka – kazali su u Humanitarnom udruženju “Budimo ljudi”.

Marijana je majka koja se izborila sama kroz sve životne nedaće, trčala, jurila, iz jedne škole u drugu na časove da bi postigla fond sati koji joj je potreban da svom djetetu obezbijedi bar onaj minimum materijalnog, a ono roditeljsko i ljudsko davala je maksimalno. I to ne samo svojoj Slađi, nego i svojim đacima i svim ljudima koji su trebali podršku i pomoć bilo kad. Svi smo vidjeli da teško hoda, ali njen bol nismo osjetili. Ona se sa njim budi i liježe, trpi ga stisnutih zuba i grabi dalje, i uvijek uz osmjeh. Koliko hrabar i jak moraš biti da se uz neizdrživu bol svakom čovjeku obratiš sa osmijehom?

Ali život nema milosti za takve borce, kao da im želi pokazati ko je glavni u toj priči. Sada je Marijani zaprijetio da će je vezati za postelju do kraja života i da njena borbenost joj u tome neće moći pomoći. Mlada žena i majka, koja je tek zagazila u 40-te, ne želi da se preda. Ona svoju bitku nastavlja da vodi,ali joj ovog puta moramo pomoći, kao što je i ona pomogla mnogima. Zahtjevna operacija u Beogradu, koju na žalost ne pokriva FZO, a koja za Marijanu znači nastavak života i rada, košta 13 500 evra.

Sa profesorskom platom, uz kredit i kiriju, ni uz najveći napor, Marijana to ne može postići. Budimo ljudi, ujedinimo se u ovoj bitci za normalan život ove hrabre žene. Ta suma je nažalost za nju nedostižna, a neki je primaju kao mjesečnu platu u našim institucijama. Plaćamo one koji nam ništa ne vrijede, a nema se za one koji su od neprocjenjive vrijednosti za našu djecu i naše društvo. Majka, borac, profesor engleskog jezika, humanista i veliki čovijek, sada treba nas. Mi to možemo. Budimo ljudi!!!!!

Instrukcije za plaćanje:
UniCredit Bank
Podračun za Marijanu Pećanac:
3383502257483613
Devizni račun – uplata iz inostranstva (Evro):
BA393383504857447654
SWIFT: UNCRBA 22
20024860101 EUR

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Radovi u Banjaluci: Izmjena režima saobraćaja u Kozarskoj ulici

M.

Bez vode danas ostaje ovaj dio Banjaluke

M.

Planirana isključenja električne energije za 05.oktobar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar