Marija Popović: Ljubav prema medicini pretočena u televizijsku ordinaciju - BIGportal.ba
Ex Yu

Marija Popović: Ljubav prema medicini pretočena u televizijsku ordinaciju

Marija Popović ljubav prema medicini ispoljava u svojoj televizijskoj ordinaciji, a ljubav za sva vremena pronašla je u zagrljaju supruga i ćerke

Kako provodite poslednje decembarske dane?

– Uz standardne obaveze u studiju i montaži, učim gradivo petog razreda i preslišavam ćerku. Planiram gde bismo mogli da otputujemo za praznike, koje obožavam.

Šta još nameravate da obavite do kraja godine?

– Da okitim jelku. Kod nas u kući uvek je rasprava oko datuma kada ćemo početi sa dekoracijom, neki bi da to bude što pre, ako može u novembru. Trebalo bi da obavim preventivne preglede, što preporučujem i vašim čitaocima. Mnogo znači, a nije strašno. Radujem se snimanju novogodišnjeg programa „Radio-televizije Srbije“. Dobra muzika i dobro društvo, posao i zadovoljstvo.

Kako biste ocenili 2019?

– Bila je naporna; iza mene je dosta obaveza, ali i uspešno obavljenog posla, letos smo preživeli mali tornado na Halkidikiju, bilo je i nekih tužnih momenata. Kad podvučem crtu, jedino što računam jeste da smo svi u porodici zdravi, a kad je tako, 2019. mogu da ocenim kao vrlo dobru.

Uradili ste više od sedamdeset emisija o zdravlju u okviru serijala „RTS ordinacija“. Šta ste naučili baveći se tom temom?

– Mnogo sam saznala od stručnjaka koji su nam bili gosti, ali i čitajući stručne tekstove. Sada umem da prepoznam signale koje telo šalje, više znam o hrani i zdravim životnim navikama. U „RTS ordinaciji“ naučila sam kako da odaberem zdravu kozmetiku, posuđe… Verujte, satima bih mogla da pričam o tome.

Imajući u vidu da ste odlično pripremljeni za svaki intervju, reklo bi se da imate medicinsko znanje.

– Nisam lekar, mada me mnogi profesori Medicinskog fakulteta nagovaraju da ga upišem. Medicina je moja velika ljubav, mislim da sam pronašla najbolji način kako da joj služim.

Vaš suprug Milan, između ostalog, vodio je serijal “60 najlepših narodnih pesama“. Koje numere su, po vašem izboru, u “top 3“?

– Na prvom mestu je “Ti meni lažeš sve“ Duška Kuliša, druga je Snežana Savić sa „Tri poljupca hoću ja“, a treća je „Ja ne mogu bez njega“ Goce Stojićević.

Po čemu pamtite prvi susret sa suprugom?

– Pamtim, čini mi se, svaki detalj, i koju košulju je nosio, i šta je pio… Bio je neverovatno šarmantan i duhovit. Teško je ne zaljubiti se u njegov duh, međutim, lepše od toga bile su mi njegove oči sa ogromnim trepavicama. Nosio je bradu, baš kakvu volim, a njegov muževan glas bio je neodoljiv.

Jeste li odmah pomislili: “On je pravi“?

– On je iste večeri rekao prijateljima da je upoznao buduću suprugu, a meni da ništa ne brinem jer ću uskoro i sama tako misliti. Bio je u pravu. Posle osam, devet meseci druženja počeli smo vezu, a posle godinu dana zabavljanja smo se venčali. Životne odluke donosim sporo i teško, ali spoznaja da je Milan moja srodna duša jedna je od najvrednijih.

Verujete li u ljubav za sva vremena?

– Nepopravljivi sam romantik, bez ljubavi ne bih mogla da živim. Volim ljubav i volim da je dajem. Mi smo porodica koja se po ceo dan grli. Kada se probudi, Sofija prvo kaže: “Mama, tata, mogu li da dobijem jedan zagrljaj?“ Kada je teško, leči me Sofijin i Milanov zagrljaj. Ako me pitate za muško-žensku večnu ljubav, sigurna sam da postoji. Moj Milan i ja obećali smo jedno drugom da ćemo biti jednako srećni i kada budemo stogodišnjaci.

Jeste li stroga majka?

– Ne znam, ne umem da procenim. Ljutim se samo zbog nekoliko stvari: lenjosti, laži i prekomernog korišćenja mobilnog telefona. Meni je najvažnije da od Sofije napravimo poštenog i zdravog čoveka. Nadam se da smo na dobrom putu.

Imate li nadimak?

– Prijatelji iz gimnazije zovu me Banićko, po mom devojačkom prezimenu Banićević. Kuma i ja jedna drugu zovemo Milka, da me ubijete ne znam zašto. Pojedini me zovu Mari, neki Maki ili Maja. Kada mi kažu Marija, sigurna sam da nešto nije u redu, naročito kada me članovi porodice tako oslove.

Vozite li se gradskim prevozom?

– Milan me je pre nekoliko godina ubedio da ponovo sednem za volan. Sigurna sam da je to učinio kako bi imao vozača kada se vraćamo sa nekog slavlja. (smeh) Bez šale, da ne koristim auto, sigurno ne bih stigla da obavim ni pola onoga što isplaniram u toku dana.

Koju knjigu trenutno čitate?

– “Kako zaboraviti brige i uživati u životu”, Dejla Karnegija. Korisno psihološko štivo.

Da li vam je za dobar početak dana važnija kafa ili doručak?

– Nije pohvalno, ali kafa. To je moj jedini porok. Dobro, možda i nedovoljno sna. Doručak je izuzetno važan, toga sam svesna i zato ga moja ćerka ne propušta. Nažalost, ja to radim.

Koji komad garderobe sa najvećim zadovoljstvom nosite ove jeseni?

– U poslednje vreme ne skidam „Ugg“ čizme i farmerke. Inače, svoj orman ne mogu da zamislim bez belih košulja i crnih rolki.

Kada ste poslednji put rekli sebi: “Bravo, Marija”?

– To pomislim svaki put kada mi gledaoci jave kako sam im pravom informacijom pomogla da reše neki zdravstveni problem. Baš zato volim ovaj posao.

Izvor. Hellomagazin/Eva Čubrović

Foto: Gordan Jović

Danas objavljeno

Luksuzna jahta i kumovi milijarderi

Vanja A

“Teško joj se neko dopadne”

Vanja A

Misteriozna ljepotica: Dok žene uzdišu za Filipom Kostićem, on krije svoju ljubav

Vanja A

Ostavite komentar