21. Januara 2020.

MARIHUANU PLAĆAO TRI MARKE PO GRAMU: Uhapšeni Dobojlija otkrio detalje policiji

Big Portal

Istražioci su otkrili da je uhapšeni Žigić bio prvoosumnjičeni u cijelom slučaju.

Nakon legitimisanja u Banjaluci 16. januara ove godine oko 17 časova kod Žigića je pronađeno 500 grama marihuane i digitalna vaga.

Žigić je odmah uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

– Tokom kriminalističke obrade u prostorijama Policijske uprave Banjaluka Žigić je izjavio da su u kupovinu, prevoz i prodaju opojne droge bili uključeni Stefan Mićić koga je lično nazvao i rekao mu da od Nikole Vukovića u Doboju kupuje marihuanu po cijeni od tri marke po gramu – izjavio je izvor iz istrage.

Žigić je dalje ispričao da je osumnjičeni Nemanja Lukić iz Doboja od Vukovića trebao preuzeti “robu” i donijeti je u Banjaluku.

– Kako Lukić nije poznavao Vukovića, osumnjičeni Stefan Mićić je imao zadatak da ih uveže kako bi se ostvarila kupoprodaja marihuane – objasnio je izvor Srpskainfo.

Na kraju je Nikola Vuković prodao marihuanu i to po ceni tri marke za gram, jeftinije čak i od kutije cigareta.

Podsjetimo, u policijskoj akciji na području Banjaluke i Doboja prošle sedmice je uhapšeno sedam osoba, a zaplijenjeno je kako su saopštili iz policije, oko 600 grama marihuane i ekstazi.

Osim pomenutog Žigića uhapšeni su i Aleksandar Nešić, te Mihajlo i Nikola Vuković, Stefan Mićić, M. S. i N. L.
U ovoj akciji policija je pronašla i zaplijenila oko 600 grama marihuane, ekstazi i novac.

Izvor iz istrage objasnio je ranije da su inspektori došli do saznanja da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa trgovinom droge.

– Utvrđeno je da su drogu nabavljali u Doboju i zatim je donosili u Banjaluku gdje su je prodavali. Tokom istrage prikupljeno je dovoljno dokaza, jer su osumnjičeni praćeni. Kada je prikupljeno dovoljno informacija, krenulo se u hapšenje i kod osumnjičenih je pronađena pomenuta količina droge – naveo je izvor iz istrage.

Nakon hapšenja pretresene su lokacije na području Banjaluke koje su koristili osumnjičeni, te je pronađeno još marihuane i 25 komada droge u ampulama.

Osim u Banjaluci gdje su uhapšeni Vladimir i Aleksandar, akcija je provedena i u Doboju.

Akcija je izvedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Doboj.

Tokom akcije pretresene su i tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičeni.

Tokom tih pretresa pronađena je takođe određena količina droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog dela.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare