Mari: To što Cicipas radi je glupost i on to zna, Cicipas: Sve radim po pravilu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Mari: To što Cicipas radi je glupost i on to zna, Cicipas: Sve radim po pravilu

Endi Mari je bio vidno nezadovoljan posle poraza na startu Us Opena od Stefanosa Cicipasa.

Igrao je zaista dobro, ali je posle 4 sata i 44 minuta ipak morao da položi oružje.

Cicipas je slavio sa 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4.

Naravno, tema na konferenciji za medije Britanca bilo je Cicipasovo dugo zadržavanje u toaletu.

Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča“, kaže Mari.

Britanac je nastavio da sipa optužbe.

Medicinski je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li menjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je posle toga trajao još nekih dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja“.

Na pitanje da li misli da bi zvaničnici turnira trebalo da reaguju, Mari je rekao da je svestan kakva su pravila.

Mislim da ne mogu ništa da urade, pravila su jasna. Ja sam u ATP Savetu igrača i o tome često pričamo, o promeni tih pravila, da se učini da se pravila mnogo teže zaobilaze. Ima sugestija da recimo ako uzmete medicinski tajm-aut pred moj servis, time predajete gem. Ja bih recimo počeo set sa 1:0. Ima raznih sugestija. Da li mislite da je ovo normalno? Da li nešto treba menjati, da li je potpuno u redu?”, zapitao se Mari.

On kaže da je Cicipas uzeo predugu pauzu.

To je moj osećaj. Ako svi ostali misle da je to u redu i da tu nema problema, možda sam je jedini koji razmišlja nerezonski. Ipak, mislim da je to glupost. I on to dobro zna“.

Mari nije optužio Cicipasa za koučing, kao što je Zverev uradio u Sinsinatiju.

Ne mislim da je to, nemam ideju da je tako nešto slučaj. Ne optužujem ga za to. On zna, kao i ostali igrači, sa timom sam pričao o tome pre meča, znali smo da to dolazi, ali opet, neko će reći da nije trebalo da me to poremeti. Ipak, teško je kad igrate brutalan meč u ovakvim uslovima. Fizički ne možete da sprečite da utiče na vas, mentalno da, ali fizički ne“, poručio je Mari.

Stefanos Cicipas je izjavio da su on i Endi Mari odigrali meč izuzetnog kvaliteta i da nije kršio pravila.

Endi Mari je imao zamerke na njegovo ponašanje, pre svega mu nije bilo jasno šta je Cicipas tako dugo radio u pauzi u toaletu između četvrtog i petog seta.

Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, trebalo bismo nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa“, kaže Cicipas.

Potsetili su ga da ga je Zverev nedavno u Sinsinatiju optužio da je telefonirao ocu tokom toalet pauze.

Na pitanje da li je to uradio, Cicipas je rekao da nije.

Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i misliti na to”.

Stefanosa su pitali i da objasni zašto je bio punih osam minuta u toaletu.

Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate pet setova i jedana kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem“, dodao je Atinjanin.

Na kraju, prokomentarisao je i meč.

Sjajan nivo tenisa. Bio je u stanju da igra zaista dobro, da mi oteža posao. U njegovim godinama, prava je inspiracija videti ga takvog. Veoma sam srećan što sam našao način da dođem do uspeha“, zaključio je Cicipas.

Danas objavljeno

Prva pobjeda Seltika u LE

Vanja A

Novi problem sa koronavirusom u Zvezdi

Vanja A

Hokejaš suspendovan zbog lažne potvrde o vakcinaciji

Vanja A

Ostavite komentar